Pro és kontra II (iPhone)

2008.08.26. 20:29 majke

negatívumok:

  • bluetooth semmire sem alkalmas
  • nincs mms (én nem bánom, de Vera - akinek szintén új a telefonja, és kb az egyetlen a világon, aki szeretné az mms-t használni - igen)
  • egyelőre nem jöttem rá, hogy hogy látom azt, ha átirányított hívás érkezik a telefonomra (ez azért fontos, mert a régi számomból prepaid csomag lett, és szeretném egy ideig átirányítani az újra, és jó volna látni, ha valaki még a régi számomon hív. 5let?)
  • magyar nyelv támogatásának hiánya (nem a menü, mert azt leszarom, de jó volna ékezetesen írni ezt-azt)
  • gps kezelése: ha már benne van, akkor miért nem bírja azt használni a hülye adótorony meg wifi hotspot háromszögelés helyett?
  • még van valami, ami bár borzasztóan idegesít, de most nem jut eszembe :) (utólag pótlom, meg gondolom még fog bővülni a lista)
  • eszembe jutott, az azért engem eléggé bosszant, hogy nem lehet modemként használni (bár ez összefügg a bluetooth-os parával)

pozitívumok:

  • ami nem csak az iphone számlájára írható, az az, hogy nekem hihetetlen élmény, hogy a HÉV-en netezhetek. ami viszont csak az iphone érdeme az az, hogy mindezt milyen minőségben tehetem, a beépített safari az valami elképesztően jól használható
  • és itt abba is hagyom, és nem azért, mert nincs több, hanem mert annyi van, hogy képtelenség leírni. igaz, nagy előnnyel indult nálam a több, mint 1 évnyi windows mobile-zás után :)

természetesen power user vagyok, vagyis a nagy pdf leírást még nem olvastam, úgyhogy attól tartok még simán lesz 1-2 áll leesés mind pozitív, mind negatív oldalról ha átböngészem a manualt.

amúgy elvittem a macbook-ot az andrássy útra, az istyle-ba. természetesen a vinyóval volt a gond, természetesen csak nagy és drága vinyót lehetett kapni helyette, de legalább a cég kifizette (vagyis remélem kifizeti) és nem kérték el az amúgy 8900 forintos óradíjat. viszont belekerült most így egy 320-as, 5200-es vinyó. a melómat meg egy éjszakázással sikerült pótolnom, de félek, hogy még fél év múlva is kerülnek elő dolgok, amik elszálltak.

viszont, ami meglepő, hogy kb 8 hónapot nyúztam az osx előző telepítését, és a friss install-t egy fokkal sem érzem gyorsabbnak, vagyis az 8 hónap alatt alig lassult valamit.

1 komment

Címkék: apple iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://csakanintendo.blog.hu/api/trackback/id/tr4634465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serif · http://www.dub.hu/ 2008.08.27. 13:58:33

Válasz a negatívumokra:

1, a BT valóban ciki
2, SwirlyMMS nevű app, tudja az MMS írást és fogadást is, remélhetőleg hamarosan megjelenik 2.0.x firmwarehez is
3, passz, talán a t-mobile ügyfsz tud segíteni
4, ékezeteket írhatsz vele kedvedre, próbáltál már utánanézni, hogy hogy? :) (hint: tartsad lenyomva rövid ideig a magánhangzó gombját a billentyűzeten)
5, gps tapasztalatom nincs
6, lehet modemként használni, csak nem legális a mobilszolgáltatók szerződése miatt (elvileg nem oszthatod meg a netedet). Ajánlott irodalom: NetShare.app, beszerezhető ingyé', vagy akár kézzel is beírhatod a megfelelő route és más parancsokat a terminálba (jailbreak required)

Mondok másik negatívumot, ami alapból nem megoldott viszont :) Az angol szótár kikapcsolása lehetetlen jailbreak nélkül, így írni vele meg kínszenvedés. Oké, én megoldom magamnak, de akkoris.
süti beállítások módosítása