Iratkozz fel!

Címkék

apple (2) auto (1) bobby mcferrin (1) bringa (1) browser (1) dev (1) diy (1) dvd (1) hardware (4) iphone (2) mac (4) mythbusters (1) ruha (1) sharewarejunkie (1) sms (1) software (1) tom mabe (1) vicc (1) video (2) web (1) Címkefelhő

Pro és kontra II (iPhone)

2008.08.26. 20:29 majke

negatívumok:

  • bluetooth semmire sem alkalmas
  • nincs mms (én nem bánom, de Vera - akinek szintén új a telefonja, és kb az egyetlen a világon, aki szeretné az mms-t használni - igen)
  • egyelőre nem jöttem rá, hogy hogy látom azt, ha átirányított hívás érkezik a telefonomra (ez azért fontos, mert a régi számomból prepaid csomag lett, és szeretném egy ideig átirányítani az újra, és jó volna látni, ha valaki még a régi számomon hív. 5let?)
  • magyar nyelv támogatásának hiánya (nem a menü, mert azt leszarom, de jó volna ékezetesen írni ezt-azt)
  • gps kezelése: ha már benne van, akkor miért nem bírja azt használni a hülye adótorony meg wifi hotspot háromszögelés helyett?
  • még van valami, ami bár borzasztóan idegesít, de most nem jut eszembe :) (utólag pótlom, meg gondolom még fog bővülni a lista)
  • eszembe jutott, az azért engem eléggé bosszant, hogy nem lehet modemként használni (bár ez összefügg a bluetooth-os parával)

pozitívumok:

  • ami nem csak az iphone számlájára írható, az az, hogy nekem hihetetlen élmény, hogy a HÉV-en netezhetek. ami viszont csak az iphone érdeme az az, hogy mindezt milyen minőségben tehetem, a beépített safari az valami elképesztően jól használható
  • és itt abba is hagyom, és nem azért, mert nincs több, hanem mert annyi van, hogy képtelenség leírni. igaz, nagy előnnyel indult nálam a több, mint 1 évnyi windows mobile-zás után :)

természetesen power user vagyok, vagyis a nagy pdf leírást még nem olvastam, úgyhogy attól tartok még simán lesz 1-2 áll leesés mind pozitív, mind negatív oldalról ha átböngészem a manualt.

amúgy elvittem a macbook-ot az andrássy útra, az istyle-ba. természetesen a vinyóval volt a gond, természetesen csak nagy és drága vinyót lehetett kapni helyette, de legalább a cég kifizette (vagyis remélem kifizeti) és nem kérték el az amúgy 8900 forintos óradíjat. viszont belekerült most így egy 320-as, 5200-es vinyó. a melómat meg egy éjszakázással sikerült pótolnom, de félek, hogy még fél év múlva is kerülnek elő dolgok, amik elszálltak.

viszont, ami meglepő, hogy kb 8 hónapot nyúztam az osx előző telepítését, és a friss install-t egy fokkal sem érzem gyorsabbnak, vagyis az 8 hónap alatt alig lassult valamit.

1 komment

Címkék: apple iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://csakanintendo.blog.hu/api/trackback/id/tr10634465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serif · http://www.dub.hu/ 2008.08.27. 13:58:33

Válasz a negatívumokra:

1, a BT valóban ciki
2, SwirlyMMS nevű app, tudja az MMS írást és fogadást is, remélhetőleg hamarosan megjelenik 2.0.x firmwarehez is
3, passz, talán a t-mobile ügyfsz tud segíteni
4, ékezeteket írhatsz vele kedvedre, próbáltál már utánanézni, hogy hogy? :) (hint: tartsad lenyomva rövid ideig a magánhangzó gombját a billentyűzeten)
5, gps tapasztalatom nincs
6, lehet modemként használni, csak nem legális a mobilszolgáltatók szerződése miatt (elvileg nem oszthatod meg a netedet). Ajánlott irodalom: NetShare.app, beszerezhető ingyé', vagy akár kézzel is beírhatod a megfelelő route és más parancsokat a terminálba (jailbreak required)

Mondok másik negatívumot, ami alapból nem megoldott viszont :) Az angol szótár kikapcsolása lehetetlen jailbreak nélkül, így írni vele meg kínszenvedés. Oké, én megoldom magamnak, de akkoris.
süti beállítások módosítása